zaterdag 1 februari 2020

329. Ongehoord Nederland? Klaagschaamtegebrek!

Op 20 december 2019 werd bekend dat de nieuwe aspirant-omroep 'Ongehoord Nederland' de vereiste 50.000 leden net had gehaald. Voor mijn vele buitenlandse lezers moet ik twee dingen uitleggen. Eerst: Nederland heeft een omroepstelsel waarbij verenigingen door de overheid bekostigde zendtijd kunnen verkrijgen als zij voldoende leden hebben. Dit past bij het Nederlandse poldermodel waarin minderheden veel meer invloed krijgen dan in de meeste andere landen. Ten tweede: het woord 'ongehoord' heeft volgens het woordenboek van Van Dale drie betekenissen. Als eerste: veroordeeld te zijn in een rechtszaak zonder gehoord te zijn. Dat is hier niet van toepassing. Als tweede: nog nooit tevoren gehoord.

Deze nieuwe aspirant-omroep beweert dat dit van toepassing zou zijn maar hieronder toon ik aan dat dit gelogen is. Als derde: onfatsoenlijk of onbehoorlijk. Dat bedoelt deze nieuwe aspirant-omroep niet maar dat is volgens mij juist wel van toepassing, ofwel "ongehoord"!

Oprichter Arnold Karskens
Oprichter van deze omroep is Arnold Karskens. De Correspondent schreef over hem:"Je zou Arnold Karskens kunnen kennen van zijn optredens in NPO-programma’s als EenVandaag, Zembla, Nova, Netwerk, Pauw & Witteman, Knevel & Van den Brink, De Wereld Draait Door, het NOS Journaal, De Vijfde Dag, De Tafel van Tijs, De Pennen Zijn Geslepen, Kijken in de Ziel, Pauw, Oog in Oog, Jinek, De Halve Maan, De Kist, Koffietijd, NTR Academie, In de Arena, 24 uur Met, Dit Was Het Nieuws, De Leugen Regeert, De Wandeling, Wakker Nederland op Zondag, Goedemorgen Nederland, Ochtendspits en Studio PowNed." Anders gezegd: het is derhalve "ongehoord" dat hij nooit gehoord zou zijn door deze omroepen!

"Wij worden niet gehoord!"
In blogbericht 183, "Wij worden niet gehoord!": klopt dat wel?, toon ik aan dat een kleine minderheid in Nederland voortdurend klaagt dat zij nooit gehoord wordt terwijl deze de afgelopen jaren in de media voortdurend veel aandacht kreeg. Omdat de meeste media goed nieuws geen nieuws vinden, krijgt de overgrote meerderheid in Nederland die wel tevreden is vrijwel geen aandacht in deze media. Het is "ongehoord" dat deze tevreden meerderheid niet gehoord wordt en dat ontevredenen die veel aandacht krijgen, blijven roepen dat zij niet gehoord zouden worden. Zij lijden aan een gebrek aan klaagschaamte!Naschrift. Mediakritiek
Het best bekeken in deze serie is nummer 226 over Terugblik op 2017: populismegolf gestopt (de grootste stijger in mijn hele blog). Dat wordt in populariteit gevolgd door de blognummers 80 over de World Press Photo 2014, het nummer 4 over Levensgevaarlijke preutsheid (de tweede stijger in deze serie), nummer 74 over Valse nichten, het nummer 139 over Referendum? Schijnvertoning!, het nummer 144 over de vraag: Is homo-nieuws geen nieuws? (1), het nummer 34 over Vijf misverstanden over democratie, nummer 186 Populismegolf gestopt in Nederland nr. 184 over CDA-aanval op zelfbeschikking (1) en nummer 277 over De fabel van de gele hesjes & klaagschaamte (nieuwste binnenkomer).
Vlogberichten
Inmiddels zijn dertien vlogberichten verschenen:
1. Aanleiding memoires Rob Tielman, (het op twee na meest bekeken vlogbericht)
2. Boerkini's welkom op het naaktstrand, (het op een na meest bekeken vlogbericht)
3. Homo(zelf)haat,  
4. Tegen homoporno en voor homo-erotiek, (het meest bekeken vlogbericht)
5. Geweld en preutsheid in de VS,
6. Nederlandse en puriteinse tradities in de VS,
7. Frieslands 'iepen mienskip', (het meest bekeken Friese vlogbericht)
8. Friezen uitvinders poldermodel,
9. Atlas van Friesland,  
10. Homoseksualiteit en homocultuur, (het op drie na meest bekeken vlogbericht)
11. Internetdating homo's en beeldvorming,
12. Misverstanden rond Europese Unie en
13. Humanisme is niet het bestrijden van godsdienst.