zaterdag 10 december 2016

173. Geweld en preutsheid in de VS

Mijn vijfde vlogbericht gaat over geweld en preutsheid in de Verenigde Staten. Ik vermoed een samenhang tussen enerzijds de verheerlijking van geweld in de Amerikaanse media en het vrije wapenbezit aldaar, en anderzijds de preutse en schijnheilige onderdrukking van openheid over seks. Leidt onderdrukking van seks tot geweld?

Beide hebben vreselijke gevolgen. Niet alleen voor het grote aantal slachtoffers door het vrije wapenbezit. Maar ook door het gebrek aan seksuele voorlichting in de media en op scholen. Zo mag men in de Amerikaanse media nooit over condooms praten. Mede daardoor hapert de aidspreventie en zijn er veel meer ongewenste zwangerschappen en abortussen dan in Nederland waar seksuele voorlichting wel beschikbaar is. Amerika veroorzaakt zelfs wereldwijd schadelijke gevolgen. Zie mijn blogbericht over levensgevaarlijke preutsheid.

Verenigde Staten
Het aantal Amerikaanse lezers van mijn blog is het grootst na die uit Nederland. In deze groep berichten werd het blogbericht 15 over (Anti) Holland Mania & Nieuw Amsterdam het meest gelezen. Daarna gevolgd door blogbericht 16 over Hans Brinker and a finger in a leaking dike. Ook veel bekeken werd blogbericht 18 over Dangerous stamps! Met dank aan Postzegelblog want postzegels kunnen heel veel onthullen over een land, in dit geval de Verenigde Staten. Tenslotte moeten genoemd worden blognummer 148 over de aanslag in Orlando (de grootste stijger in deze groep), nummer 119 over IHEU & de Verenigde Staten, nummer 101 over American Democracy 101 en nummer 67 over American paradoxes.Naschrift. 
Op dinsdag 6 december 2016 publiceerde de International Humanist and Ethical Union het Freedom of Thought Report 2016. Op het eerste rapport in 2013 had ik nogal wat kritiek: Godgeklaagd! Ik ben benieuwd wat er met mijn kritiek is gedaan. Binnenkort volgt mijn reactie. 

Op woensdag 7 december 2016 verscheen het rapport van de Staatscommissie Herijking Ouderschap over meeroudergezinnen. Hierin wordt geadviseerd om wettelijk te regelen dat een kind maximaal vier ouders in twee huishoudens kan hebben. Dit is met name van groot belang voor homo- en lesbische individuen en paren die nu gezamenlijk kinderen opvoeden of dat willen gaan doen. Ik schreef daar eerder over in blogbericht Lesbisch ouderschap

Op vrijdag 9 december 2016 werd in 894 schoollocaties Paarse Vrijdag 2016 gevierd. Paarse Vrijdag wordt in Nederland sinds 2010 ieder jaar gevierd op de tweede vrijdag in december. Scholieren, studenten en docenten dragen dan paarse polsbandjes om hun solidariteit te tonen met homo's, lesbo's, bi's en transgenders. Over het belang hiervan schreef ik mijn blogbericht Homovoorlichting op school moet beter