zaterdag 23 maart 2024

539. Trump tegen leden regenbooggemeenschap (1)

Inmiddels is de kans groot dat Trump november 2024 kandidaat staat om opnieuw president te worden van de Verenigde Staten. Dat zou dus een ramp kunnen worden voor zowel de VS, Europa als de rest van de wereld. Omdat alle media daar aandacht aan besteden, doe ik dat hier niet. Maar het is wel opvallend dat de meeste Nederlandse media zwijgen over de rampzalige gevolgen voor de Amerikaanse regenbooggemeenschap. Daarom begin ik nu vandaag een tijdlijn over de strijd van Trump tegen leden van de regenbooggemeenschap.

Ik begin hier met het eerste jaar van zijn presidentschap: januari 2017 tot januari 2018

Op 20 januari 2017 worden al binnen twee uur (!) nadat hij er aan de macht komt alle verwijzingen naar de regenbooggemeenschap van de site van het Witte Huis verwijderd.

Op 23 januari 2017 verwijdert het ministerie van Binnenlandse Zaken van hun website de eerder aangeboden excuses over de regenboogvervolging in de jaren vijftig en zestig.

Op 31 januari 2017 draagt Trump een transhater, Neil Gorsuch, voor als lid van het Hoog-gerechtshof dat al jaren eerder het huwelijk openstelde voor paren van gelijk geslacht.

Op 22 februari 2017 schrapt het ministerie van Onderwijs iedere bescherming van alle transeksuele leerlingen en studenten in iedere vorm van onderwijs: disciminatie mag dus!

Op 28 maart 2017 schrapt Trump in de volkstelling alle vragen over lhbti+personen.

Op 4 mei 2017 beslist Trump dat alle federale overheidsinstellingen iedereen binnen de regenbooggemeenschap mag discrimineren: geen recht meer op gelijke behandeling!

Op 26 juli 2017 bepaalt Trump dat de meer dan 15.000 transgenders in de strijdkrachten vanwege hun transgenderschap zonder enige bescherming ontslagen mogen worden.

Op 5 december 2017 gaat Trump ermee akkoord dat iedere instelling, bedrijf of winkel nu bordjes mag ophangen dat leden van de regenbooggemeenschap geweigerd zullen worden.

Op 18 januari 2017 maakt Trump bekend dat alle leden van de regenbooggemeenschap overal en altijd gediscrimineerd mogen worden als dat op godsdienstige gronden gebeurt.

Tot zover de oogst van één jaar presidentschap van Trump. Hij maakte onlangs bekend dat hij overvallen werd door zijn verkiezing in 2017 en dat hij nu aan het voorbereiden is dat alle door hem gewenste maatregelen meteen na zijn verkiezing ingevoerd zullen worden.





Naschrift. Mediakritiek
Het best bekeken in deze serie is nummer 226 over  Terugblik op 2017: populismegolf gestopt (de grootste stijger in mijn hele blog). Dat wordt in populariteit gevolgd door de blognummers 80 over de World Press Photo 2014, het nummer 4 over Levensgevaarlijke preutsheid (de tweede stijger in deze serie), het nummer 277 over De fabel van de gele hesjes & klaagschaamte (de eerste stijger in deze serie), nummer 74 over Valse nichten, nummer 139 over Referendum? Schijnvertoning!, het nummer 34 over Vijf misverstanden over democratie (de derde stijger in deze groep), nr. 144 over de vraag: Is homo-nieuws geen nieuws? (1), het nummer 186 Populismegolf gestopt in Nederland en als tiende het nummer 184 over CDA-aanval op zelfbeschikking (1): Nederland is geen christelijk land. 







Naschrift. Amerika
Het aantal Amerikaanse lezers van mijn blog is het grootst na die uit Nederland. In deze groep bleef weer het meest gelezen blogbericht 18 over Dangerous stamps! Met dank aan het Postzegelblog want postzegels kunnen heel veel onthullen over een land, in dit geval over de Verenigde Staten. Daarna gevolgd door mijn blogbericht nummer 15 over (Anti) Holland Mania & Nieuw Amsterdam. Ook goed bekeken werd blogbericht 16 over Hans Brinker and a finger in a leaking dike. Verder moeten genoemd worden nummer 148 over de grootste aanslag op een homo/lesbische bijeenkomst in de VS in Orlando, nummer 119 over IHEU & de Verenigde Staten, bericht nummer 181 over De anti-elite-paradox over Trump  (de grootste stijger in deze groep), nummer 101 over American Democracy 101, nummer 173 over Geweld en preutsheid in de VS (over vlogbericht 5), nummer 174 over Nederlandse en puriteinse tradities in de VS (over vlogbericht 6) , en nummer 67 over American paradoxes. Zie voor de overige vlogberichten het  volledige lijstje onderaan.










Vlogberichten
Inmiddels zijn dertien vlogberichten verschenen:
1. Aanleiding memoires Rob Tielman, (het op twee na meest bekeken vlogbericht)
2. Boerkini's welkom op het naaktstrand, (het op een na meest bekeken vlogbericht)
3. Homo(zelf)haat(het op vier na meest bekeken vlogbericht)
4. Tegen homoporno en voor homo-erotiek, (met > 1400 het meest bekeken vlogbericht)
5. Geweld en preutsheid in de VS, (het minst bekeken vlogbericht)
6. Nederlandse en puriteinse tradities in de VS, (op vier na minst bekeken vlogbericht)
7. Frieslands 'iepen mienskip', (het meest bekeken Friese vlogbericht)
8. Friezen uitvinders poldermodel, (het gemiddeld bekeken Friese vlogbericht)
9. Atlas van Friesland(het minst bekeken Friese vlogbericht)
10. Homoseksualiteit en homocultuur, (het op drie na meest bekeken vlogbericht)
11. Internetdating homo's en beeldvorming, (het op drie na minst bekeken vlogbericht)
12. Misverstanden rond Europese Unie (het op een na minst bekeken vlogbericht)  en
13. Humanisme is niet het bestrijden van godsdienst. (het op twee na minst bekeken vlogbericht)