zaterdag 6 april 2024

541. Tweede Kamerdebat over Russische omkoping

Op 2 april 2024 debatteerde de Tweede Kamer uitgebreid over de Russische omkoping van Nederlandse politici. Twee dingen vielen op. Wilders was poeslief over de geheime dienst AIVD. Ik vermoed dat zij meer weten over vele vroegere Russische contacten van Wilders waar hij nu afstand van neemt. En de opvallende afwezigheid van Forum-leider Baudet die nu het grootste Poetin-vriendje in de Tweede Kamer is. Forum doet heel geheimzinnig over de eigen financiering, wat de verdenking alleen maar groter maakt. De bal kwam aan het rollen toen vanuit Tsjechië vorige week duidelijk werd dat daar via de website 'Voice of Europe' politici uit onder andere Nederland geld gekregen zouden hebben om Russisch nepnieuws te verspreiden. Het meest verdacht is Forum-Europarlementariër De Graaff.

Forum-Europarlementariër Marcel de Graaff
In dagblad Trouw van 3 april 2024 staat een artikel van Romana Abels onder de kop:
"In de complotwereld is De Graaff de held." Ik citeer: "Marcel de Graaff is de Nederlandse Europarlementariër die in 2019 voor de PVV naar Brussel ging, maar nu lid is van Forum voor Democratie. Inmiddels is hij, en met hem Forum, zelfs te rechts bevonden voor de allerrechtste Europese fractie die er in het Europarlement rondloopt, en opereert hij als 'onafhankelijk'. (...) De laatste tijd houdt hij zich erg bezig met een verhaal over baby-fabrieken in Oekraïne, waarmee het land enorme hoeveelheden geld zou verdienen. Niet alleen op X. 'Oekraïne', zei hij drie weken geleden in de parlementaire zaal in Straatsburg, 'is de grootste leverancier voor pedonetwerken, mensensmokkel en orgaanhandel. Het heeft hiervoor kinderkennels met draagmoeders.' Voor de duidelijkheid: Oekraïense baby-kennels bestaan niet." Tot zover dit citaat van Romana Abels in de Trouw van 3 april 2024.

Terug naar het Tweede Kamerdebat
Er was grote ontevredenheid in de hele Tweede Kamer omdat niet duidelijk werd welke Nederlandse politici door Russen omgekocht zouden zijn om nepnieuws te verspreiden.
De Tweede Kamer nam echter zelf geen initiatieven om op speurtocht te gaan. Hopelijk pakken enkele echte speurneuzen deze kwestie aan. Een paar suggesties. Wie heeft er belang bij dat het verleden van Wilders met Russen geheim blijft? Bijvoorbeeld degenen die met Wilders gaan regeren? Wie bij Forum onderhield de contacten met de ambassadeur van Rusland in Den Haag die vaak door Forum werd uitgenodigd op hun bijeenkomsten? Zijn koffers met geld uit Rusland beter te verbergen in Brussel dan in Nederland? Onderhoudt de assistent van De Graaff, de Fransman Pradoura, goed betaalde contacten met Russen?

Helaas heeft het Europarlement een uiterst kwalijke traditie van door landen omgekochte parlementariërs. Gezien de komende verkiezingen is het van groot belang dat door Russen omgekochte leden en kandidaten van het EP ontmaskerd worden. Snelle actie is vereist!





Naschrift. Verkiezingen in Nederland
Dit blogbericht past in mijn blogserie over de Nederlandse verkiezingen en de gevolgen ervan. Daarin verschenen eerder de blogberichten 179: Moreel leiderschap: wat is dat?, nummer 180: Referendum? Schijnvertoning! (2), nummer 181: De anti-elite-paradox, nummer 182: 'De kloof' bestaat niet in Nederland, nummer 183: "Wij worden niet gehoord!": klopt dat wel? en nummer 184: CDA-aanval op zelfbeschikking (veel gelezen).

Zie voor mijn reactie op de uitslag van de verkiezingen blogbericht 186: Populismegolf gestopt in Nederland (dit bericht is hiervan het meest gelezen), 187: Regeringsvorming in Nederland (1) over het belang van het oeroude poldermodel, 188: Regeringsvorming in Nederland (2) over het divagedrag van kiezers, 189: Regeringsvorming in Nederland (3) over het consumentengedrag van kiezers, 190: Regeringsvorming in Nederland (4) over het links/progressieve misverstand, 191: Regeringsvorming in Nederland (5) over het belang van samenwerkingsstrategieën, 192: Regeringsvorming in Nederland (6) over het belang van het maatschappelijk middenveld, en als laatste blogbericht in deze serie nummer 199: Regeringsvorming in Nederland (7) over de duur van de kabinetsformatie.

Hierna volgde een nieuwe serie over de staat van Nederland met blogbericht 211, Is de gekozen burgemeester ondemocratisch?, bericht 212, CDA-aanval op zelfbeschikking (2), blogbericht 226, Terugblik op 2017: populismegolf gestopt (het best bekeken in 2017 en 2018), blogbericht 227, Populismepreventie in Nederland, bericht 233, Referendum: aanval op democratie (1), bericht 234, Red de benoemde burgemeester!, blogbericht 235, Wat te doen met het "sleepwet"-referendum?, blogbericht 236, Verkiezingen van 21 maart 2018 hoopgevend, blogbericht 238, Nederlanders worden optimistischer!, blogbericht 265, Referendum: aanval op democratie (2), bericht 273, Homo/lesbische (on)veiligheid in Nederland, blogbericht 275, Staatscommissie parlementair stelsel Nederland, blogbericht 276, Nederland ontkerkelijkt snel, en blogbericht 277, De fabel van de gele hesjes & klaagschaamte (het begrip klaagschaamte heeft Google bereikt!).








Vlogberichten
Inmiddels zijn dertien vlogberichten verschenen:
1. Aanleiding memoires Rob Tielman, (het op twee na meest bekeken vlogbericht)
2. Boerkini's welkom op het naaktstrand, (het op een na meest bekeken vlogbericht)
3. Homo(zelf)haat(het op vier na meest bekeken vlogbericht)
4. Tegen homoporno en voor homo-erotiek, (met > 1500 het meest bekeken vlogbericht)
5. Geweld en preutsheid in de VS, (het minst bekeken vlogbericht)
6. Nederlandse en puriteinse tradities in de VS, (op vier na minst bekeken vlogbericht)
7. Frieslands 'iepen mienskip', (het meest bekeken Friese vlogbericht)
8. Friezen uitvinders poldermodel, (het gemiddeld bekeken Friese vlogbericht)
9. Atlas van Friesland(het minst bekeken Friese vlogbericht)
10. Homoseksualiteit en homocultuur, (het op drie na meest bekeken vlogbericht)
11. Internetdating homo's en beeldvorming, (het op drie na minst bekeken vlogbericht)
12. Misverstanden rond Europese Unie (het op een na minst bekeken vlogbericht)  en
13. Humanisme is niet het bestrijden van godsdienst. (het op twee na minst bekeken vlogbericht)