zaterdag 26 maart 2016

136. Memoires in wording

Vaste lezers van mijn blog weten dat ik al een tijdje bezig ben met het beschrijven van mijn homoseksuele en humanistische levensherinneringen. In de afgelopen tijd heb ik af en toe voorpublicaties daaruit in blogberichten geplaatst. Dat leverde weer reacties op die hebben geleid tot een aantal veranderingen. Ik ben nu bezig om de laatste hoofdstukken te schrijven en de eerdere te herschrijven. De geplande datum van verschijnen van dit boek is eind 2016 en ik moet 1 mei aanstaande mijn teksten inleveren. Daarom bied ik nu voor de allerlaatste keer de mogelijkheid om te reageren op de reeds geplaatste teksten als daar aanleiding toe is. Om het de lezers iets makkelijker te maken heb ik de berichten geordend naar thema en in volgorde van mijn levensloop gezet. Dat wil niet zeggen dat deze berichten in dezelfde vorm en inhoud in het boek opgenomen zullen worden want ik wil die aanpassen mede op grond van de reacties die binnenkomen. Sommige blogberichten vallen binnen meer thema's en die komen dus twee of drie keer voor in onderstaande lijstjes.

Mijn onderwijsverleden
In deze groep blogberichten zijn inmiddels verschenen de nummers:
23. Onderwijsverleden, 27. "Dachautje spelen" (in deze groep het meest gelezen), 35. Twee katholieke kandidaatsexamens, 39. Gered door studentendecaan, 48. Jubeljaar 1971 en 50. Aan de dood ontsnapt (het minst gelezen: angst voor de dood misschien?).

Mijn homoverleden
In deze groep blogberichten zijn inmiddels verschenen de nummers:
28, Homojeugd, 32, Mijn eerste vriendje (in deze groep het meest gelezen), 37, Rampenzomer 1967, 40. Benno Premsela, een nieuwe vader, 45. Gerard Reve & Antoine Bodar (de meest binnengekomen zoekopdrachten aan Google die bij mijn blog uitkwamen, waren Reve en Bodar), 47. Leerzaam avontuur, 48.  Jubeljaar 1971, 50. Aan de dood ontsnapt, 74. Valse nichten, 104. Mijn rol in het COC, 105. Homo/lesbische politiek, 106. International Gay & Lesbian Movement, 107. Homostudies Utrecht, 108. Homodok, Homologie, Urania, Vrolijk & Schorer, 111. Columnist in de Gaykrant, 4. Levensgevaarlijke preutsheid, 18. Dangerous stamps! en 72. Misleidend onderzoek ontstaan homoseksualiteit (dit is de sterkste stijger in aantallen lezers van de blogberichten over mijn verleden).

Mijn humanistisch verleden
In deze groep blogberichten zijn inmiddels verschenen de nummers:
30, (On)godsdienstig verleden, 41. Piet Thoenes, van Dachau tot Utopia (in deze groep het meest gelezen), 46. Jaap van Praag, grondlegger van de humanistische beweging, 48. Jubeljaar 1971, 50. Aan de dood ontsnapt en 103. Solidariteit (het meeste actuele blogbericht over mijn verleden, vanwege de ontwikkelingen meer rond dan in de PvdA).

Reacties opsturen
Omdat veel van mijn lezers (al dan niet met behulp van Google Translate) wel Nederlands kunnen lezen maar niet kunnen schrijven, kunnen zij in hun eigen taal schrijven naar <robtielman46@gmail.com>. Bij voorbaat dank!


Naschrift: Mijn memoires "Humanisme als zelfbeschikking, levensherinneringen van een homohumanist" zijn november 2016 uitgegeven bij de Papieren Tijger Breda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten