zaterdag 6 juli 2013

1. Rob Tielman gaat bloggen

In de afgelopen dertig jaar kon ik maandelijks een column plaatsen in de Gaykrant. Het ziet er naar uit dat dit na de doorstart van de Gaykrant niet meer gaat lukken. Mijn column werd door velen op prijs gesteld. Minister van Onderwijs Jet Bussemaker schreef mij begin juni: "Ik hoop je elders wel tegen te blijven komen en te kunnen blijven genieten van je altijd inhoudelijke kritiek en interessante denkbeelden." Vandaar deze blog.

Het voordeel van deze 'doorstart' is dat ik mij niet meer hoef te beperken tot onderwerpen rond homoseksualiteit maar dat ik ook kan gaan schrijven over humanisme, openbaar onderwijs, Nederlandse cultuur (maatschappij, taal, geschiedenis en aardrijkskunde) wereldwijd, Fryslân en wat me nog meer heeft beziggehouden en zal blijven boeien.

Wie belangstelling heeft voor mijn achtergrond kan het beste terecht bij de reeks Humanistisch Erfgoed deel 12: Bert Gasenbeek en Floris van den Berg (redactie); Rob Tielman, een begeesterd humanist; en deel 21: Rob Tielman; Humanisme als zelfbeschikking, levensherinneringen van een homohumanist, uitgegeven door de Papieren Tijger (Breda 2010). "Wat: boeken?" Inderdaad, ik richt mij op al degenen die er niet voor terugdeinzen om af en toe ook eens een boek te lezen. Men is dus gewaarschuwd!
Sommige lezers willen een plaatje zien: Herman & Rob

Doorstart Gaykrant mislukt

Voor wie meer wil lezen: zie de publikatielijst van Homostudies Utrecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten