zaterdag 23 september 2023

516. Slecht regenboognieuws voor verkiezingen 2023

Op 22 november 2023 worden er in Nederland landelijke verkiezingen gehouden. Voor mijn buitenlandse lezers: het is nog niet bekend hoeveel partijen gaan meedoen maar het zijn er zeker enkelijke tientallen. De verkiezingsprogramma's komen nu langzaam binnen. Voor de regenbooggemeenschap zit er helaas slecht nieuws tussen. Ik begin met het allerergste.

De Poetin-vriendjes van Forum voor Democratie
In de NRC van 15 september 2023 staat het volgende te lezen: "Een opvallend element in het programma is dat Forum voor Democratie zich de laatste jaren steeds harder en con-servatiever uitspreekt over genderdiversiteit en lhbti-emancipatie, onder het mom van 'kinderen beschermen'. Dat komt bijvoorbeeld tot uiting in een voorstel voor een verbod op lhbti-campagnes door overheidsinstellingen en een voorgenomen subsidiestop voor orga-nisaties die seksuele voorlichting op scholen geven - Forum doet dat af als 'seksualiteit opdringen aan kinderen'." Aldus de NRC. Vier jaar geleden kreeg het FvD nog de meeste stemmen maar inmiddels is het nog maar een splinterpartij door vele onderlinge ruzies.

De christelijke dwarsliggers van de ChristenUnie
Ook een kleine partij is de ChristenUnie. Maar hun homo- en transvijandige standpunten zijn gevaarlijker omdat hun zetels vaak nodig zijn om een regeringsmeerderheid tot stand te brengen. Zo houden zij nu al jaren de gelijkberechtiging van meeroudergezinnen, de stafbaarstelling van de levensgevaarlijke zogenaamde 'homogenezing', en de legalisering van het draagmoederschap tegen. Het is nog onzeker of zij nu weer gaan meeregeren.

De islamitische dwarsliggers van Denk
De politieke partij met een overwegend karakter van migranten met een islamitische achtergrond heeft een nieuwe lijsttrekker, Van Baarle. Hij heeft zich de laatste tijd uitgesproken tegen een wettelijke regeling van meeroudergezinnen en tegen seksuele voorlichting op scholen waarin o.a. aandacht wordt besteedt aan genderidentiteiten.

De aanhoudende homovijandigheid in het Nederlandse immigrantenbeleid
Op 13 september 2023 werd de Pakistaan Ali (31) uitgewezen naar Pakistan omdat de immigratiedienst IND er niet van overtuigd is dat hij echt homosekueel zou zijn. Dit is opvallend omdat Ali al sinds 2019 met zijn (ook Pakistaanse) vriend Radja samenwoont met wie hij sinds maart dit jaar een geregistreerd partnerschap heeft. Het meest belangrijke bezwaar van het IND is dat Ali niet kan aantonen dat hij in Pakistan homoseksueel actief is geweest. En dat in een land waar homoseksueel actieve mannen voor hun leven moeten vrezen! De IND is aantoonbaar lakser met het uitwijzen van mannen uit veilige landen en overlastgevende asielzoekers dan van homoseksuele mannen die in hun land van herkomst voor hun leven moeten vrezen. In verkiezingstijd speelt dit homovijandig beleid geen rol.





Naschrift. Verkiezingen in Nederland
Dit blogbericht past in mijn blogserie over de Nederlandse verkiezingen en de gevolgen ervan. Daarin verschenen eerder de blogberichten 179: Moreel leiderschap: wat is dat?, nummer 180: Referendum? Schijnvertoning! (2), nummer 181: De anti-elite-paradox, nummer 182: 'De kloof' bestaat niet in Nederland, nummer 183: "Wij worden niet gehoord!": klopt dat wel? en nummer 184: CDA-aanval op zelfbeschikking (veel gelezen).

Zie voor mijn reactie op de uitslag van de verkiezingen blogbericht 186: Populismegolf gestopt in Nederland (dit bericht is hiervan het meest gelezen), 187: Regeringsvorming in Nederland (1) over het belang van het oeroude poldermodel, 188: Regeringsvorming in Nederland (2) over het divagedrag van kiezers, 189: Regeringsvorming in Nederland (3) over het consumentengedrag van kiezers, 190: Regeringsvorming in Nederland (4) over het links/progressieve misverstand, 191: Regeringsvorming in Nederland (5) over het belang van samenwerkingsstrategieën, 192: Regeringsvorming in Nederland (6) over het belang van het maatschappelijk middenveld, en als laatste blogbericht in deze serie nummer 199: Regeringsvorming in Nederland (7) over de duur van de kabinetsformatie.

Hierna volgde een nieuwe serie over de staat van Nederland met blogbericht 211, Is de gekozen burgemeester ondemocratisch?, bericht 212, CDA-aanval op zelfbeschikking (2), blogbericht 226, Terugblik op 2017: populismegolf gestopt (het best bekeken in 2017 en 2018), blogbericht 227, Populismepreventie in Nederland, bericht 233, Referendum: aanval op democratie (1), bericht 234, Red de benoemde burgemeester!, blogbericht 235, Wat te doen met het "sleepwet"-referendum?, blogbericht 236, Verkiezingen van 21 maart 2018 hoopgevend, blogbericht 238, Nederlanders worden optimistischer!, blogbericht 265, Referendum: aanval op democratie (2), bericht 273, Homo/lesbische (on)veiligheid in Nederland, blogbericht 275, Staatscommissie parlementair stelsel Nederland, blogbericht 276, Nederland ontkerkelijkt snel, en blogbericht 277, De fabel van de gele hesjes & klaagschaamte (het begrip klaagschaamte heeft Google bereikt!).








Vlogberichten
Inmiddels zijn dertien vlogberichten verschenen:
1. Aanleiding memoires Rob Tielman, (het op twee na meest bekeken vlogbericht)
2. Boerkini's welkom op het naaktstrand, (het op een na meest bekeken vlogbericht)
3. Homo(zelf)haat(het op vier na meest bekeken vlogbericht)
4. Tegen homoporno en voor homo-erotiek, (met > 1500 het meest bekeken vlogbericht)
5. Geweld en preutsheid in de VS, (het minst bekeken vlogbericht)
6. Nederlandse en puriteinse tradities in de VS, (op vier na minst bekeken vlogbericht)
7. Frieslands 'iepen mienskip', (het meest bekeken Friese vlogbericht)
8. Friezen uitvinders poldermodel, (het gemiddeld bekeken Friese vlogbericht)
9. Atlas van Friesland(het minst bekeken Friese vlogbericht)
10. Homoseksualiteit en homocultuur, (het op drie na meest bekeken vlogbericht)
11. Internetdating homo's en beeldvorming, (het op drie na minst bekeken vlogbericht)
12. Misverstanden rond Europese Unie (het op een na minst bekeken vlogbericht)  en
13. Humanisme is niet het bestrijden van godsdienst. (het op twee na minst bekeken vlogbericht)