zaterdag 22 april 2023

495. Een averechts werkende anti-lhbti+demonstratie

Op zondagochtend 16 april 2023 komen zo'n twintig kinderen bijeen in een zaaltje van het Rotterdamse theater LantarenVenster. Twee dragqueens zijn anderhalf uur voorleesouders. De bijeenkomst verloopt voorspoedig. Tot zover is er niets bijzonders aan de hand want dit soort bijeenkomsten vinden nu al jaren plaats in Nederland. Net zoals er in Nederland al tientallen jaren seksuele voorlichting wordt gegeven. Mede daarom heeft Nederland heel weinig ongewenste zwangerschappen. We horen nu wereldwijd tot de gelukkigste landen.

Wie willen Amerikaanse ellende naar Nederland halen?
In de VS wordt nu lang niet op alle scholen seksuele voorlichting gegeven. Mede daarom komen er veel ongewenste zwangerschappen voor, en abortussen. Juist nu is abortus in veel staten al strafbaar geworden. Ook zijn in die rechtse staten steeds meer anti-lhbti+acties gaande. Zo worden er heksenjachten georganiseerd tegen trans- en non-binaire mensen en ook drag queens. Weldenkende mensen halen het dus niet in hun hoofd om die groeiende Amerikaanse ellende naar Nederland te halen. Wie proberen dat nu dan toch wel? Dat zijn o.a. rechtse Poetin- en Orbán-vriendjes zoals FvD en andere extreem-rechtse groepjes. Die beweren kinderen te willen 'beschermen'. Hoe schijnheilig moet je zijn om voor kinderen bedreigende demonstraties te gaan organiseren onder het mom ze te willen 'beschermen'? Die smoes wordt wereldwijd door o.a. rechtse groepen ingezet om het mensenrecht op (seksuele) zelfbeschikking aan te vallen: Rusland, Hongarije, Polen, Oeganda, enzovoort.

Wat gebeurde er in Rotterdam?
Aanvankelijk zou de bijeenkomst in Rotterdam om 14.00 uur plaatsvinden. Heel verstandig is het voorlezen naar de ochtend verplaatst. Daardoor werd de anti-lhbti+demonstratie een klassiek gevalletje 'mosterd na de maaltijd'. En werden de kinderen doelmatig beschermd tegen vijandig rechts-extremisme. Opvallend in deze demonstratie was een uiterst klein splintergroepje 'nuchtere homoseksuelen' die zich 'roze leeuwen' noemen. Zij vinden dat dragqueens 'te seksueel' zouden zijn: zo de waard is, vertrouwt hij nu eenmaal zijn gasten.

Kennelijk zijn deze rechtse homo's zich nog niet bewust van het feit dat de wereldwijde homo/lesbische emancipatiebeweging zeer succesvol is door bondgenootschappen met mensenrechtenbewegingen. En niet door zich in te likken bij extreemrechtse groepen die eeuwenlang gevoelsgenoten hebben willen uitroeien. Ik raad deze verdwaalde zielepoten aan om zich eens te verdiepen in de homo/lesbische geschiedenis. Lonken naar rechts is ook voor hen zeer levensbedreigend. Kijk naar Rusland, Hongarije, Polen en Oeganda.

Gelukkig was er een veel grotere en vrolijke (gay!) demonstratie van voorstanders
Gelukkig was er ook een veel grotere en vrolijke (gay!) demonstratie van voorstanders van (seksuele) zelfbeschikking. De twee voorlezende dragqueens kwamen hen bedanken voor hun steun. Een extreemrechtse demonstrant gooide een ei naar hen. Die miste en de extremisten dropen af. Uit de media-aandacht achteraf bleek dat deze extreemrechtse demonstratie averechts uitpakte. Slechte voorbeelden uit Amerika blijken in Nederland buiten enkele extreemrechtse groepjes na op heel weinig sympathie te kunnen rekenen.






Naschrift. Homoseksualiteit in Nederland
Als hoogste eindigde in deze serie het blogbericht nr. 51 over Homostudies (de grootste stijger in deze groep). Binnen deze categorie gevolgd door de berichten 114 over Identiteit als keuze (ook een grote stijger), nr. 78 over Homoseks en jongeren, nummer 144 over de vraag: Is homo-nieuws geen nieuws? (1), nummer 72 over Misleidend onderzoek ontstaan homoseksualiteit, nummer 60 over Homovoorlichting, nr. 128 over Homovluchtelingen, nummer 36 over Lesbisch ouderschap, het nummer 162 over Homovoorlichting op school moet beter en nummer 221 over #MeToo (2) Job Gosschalk. Uit deze blogberichten blijkt dat nog heel veel voorlichting over homoseksualiteit gegeven moet worden. Een film die daar zeer geschikt voor is: 'Jongens'. Dat geldt eveneens voor het filmpje 'In a Heartbeat'.





Vlogberichten
Inmiddels zijn dertien vlogberichten verschenen:
1. Aanleiding memoires Rob Tielman, (het op twee na meest bekeken vlogbericht)
2. Boerkini's welkom op het naaktstrand, (het op een na meest bekeken vlogbericht)
3. Homo(zelf)haat(het op vier na meest bekeken vlogbericht)
4. Tegen homoporno en voor homo-erotiek, (met > 1500 het meest bekeken vlogbericht)
5. Geweld en preutsheid in de VS, (het minst bekeken vlogbericht)
6. Nederlandse en puriteinse tradities in de VS, (op vier na minst bekeken vlogbericht)
7. Frieslands 'iepen mienskip', (het meest bekeken Friese vlogbericht)
8. Friezen uitvinders poldermodel, (het gemiddeld bekeken Friese vlogbericht)
9. Atlas van Friesland(het minst bekeken Friese vlogbericht)
10. Homoseksualiteit en homocultuur, (het op drie na meest bekeken vlogbericht)
11. Internetdating homo's en beeldvorming, (het op drie na minst bekeken vlogbericht)
12. Misverstanden rond Europese Unie (het op een na minst bekeken vlogbericht)  en
13. Humanisme is niet het bestrijden van godsdienst. (het op twee na minst bekeken vlogbericht)